Hoe maak je een perfecte espresso

Vorige Artikel 4 van 9 Volgende

In deze video laat ECM zien hoe je een perfecte espresso maakt.
We gebruiken een Mechanika IV Profi (rotatiepomp) en de S-Automatik 64-slijper - beide onderdeel van de ECM-familie.

01) Druk is 1 - 1,5 bar: de machine operationeel.
02) Het Porta-filter moet tijdens de opwarmfase worden ingeklemd om te worden voorverwarmd.
03) Gebruik verse bonen.
04) De gemalen koffie mag niet te grof noch te fijn zijn.
05) De optimale aandrukkracht moet 15 tot 20 kg zijn.
06) De spoeling reinigt de zetgroep en spoelt opgewarmd warm water.
07) Start het koffiezetproces snel, anders zal de gemalen koffie in het porta-filter branden.
08) De stroom espresso moet zo dun zijn als een muisstaart.
09) Optimale bereidingstijd voor een espresso (20-25 seconden).
10) De creme moet een rijke, hazelnootkleurige kleur hebben.

Bedankt voor het kijken!

© 2017 - 2022 esrepair.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel